Η Energean Oil and Gas αποτελεί μία ανεξάρτητη εταιρεία που ασχολείται με τον εντοπισμό κοιτασμάτων και την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου στον χώρο της Ανατολικής Μεσογείου. Μάλιστα, είναι ο μοναδικός παραγωγός των παραπάνω προϊόντων στον ελληνικό χώρο.

Ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στην Ελλάδα το 2007, αποκτώντας άδεια για την εκμετάλλευση της περιοχής του Πρίνου και του Βόρειου Πρίνου, καθώς και των κοιτασμάτων που εντοπίζονται στη Νότια Καβάλα. Επίσης κατέχει το 100% της παραχώρησης του χερσαίου οικοπέδου των Ιωαννίνων, στη Δυτική Ελλάδα, καθώς και το 60% της παραχώρησης του θαλάσσιου οικοπέδου στο Κατάκολο. Η Energean έχει επενδύσει περισσότερα από 300 εκατ. ευρώ στον τομέα των υδρογονανθράκων της Ελλάδας, από το 2009. Παράλληλα, έχει σε εξέλιξη ένα νέο επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 200 εκατ. δολαρίων για την περίοδο 2015-2018, με το οποίο στοχεύει στην αύξηση της παραγωγής του Πρίνου στα επίπεδα των 10.000 βαρελιών ημερησίως. Η δραστηριότητά της υποστηρίζεται από την ύπαρξη μεγάλων χερσαίων και θαλάσσιων υποδομών, οι οποίες επιτρέπουν την γρήγορη και με χαμηλό κόστος οικονομική αξιοποίηση των πετρελαϊκών αποθεμάτων.

Η Energean δεν περιορίζει τις δράσεις της μόνο στον επαγγελματικό τομέα, αλλά δείχνει έμπρακτα την υποστήριξή της, τόσο απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, όσο και στην προστασία του περιβάλλοντος. Αναλυτικότερα, η εταιρεία στηρίζει τους κατοίκους των περιοχών που δραστηριοποιείται με την διοργάνωση γευμάτων για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, τη δωρεά πετρελαίου θέρμανσης σε ιδρύματα, νοσοκομεία και σχολεία, καθώς και τις χορηγίες σε τοπικές, αθλητικές ομάδες. Εκτός αυτών, η εταιρεία δίνει ιδιαίτερη σημασία στην εκπαίδευση. Ως εκ τούτου, διοργανώνει σεμινάρια ενημέρωσης για φοιτητές και επαγγελματίες στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη και παρέχει υποτροφίες σε αποφοίτους. Όσον αφορά την προστασία του περιβάλλοντος, όλοι οι εργαζόμενοι της Energean Oil & Gas ενθαρρύνονται να ενεργούν με περιβαλλοντικά υπεύθυνο τρόπο και η εταιρεία παρέχει εκπαίδευση για την ευαισθητοποίηση σε θέματα περιβάλλοντος. Μάλιστα, το ιστορικό μηδενικών περιβαλλοντικών περιστατικών κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων του Energean στον Πρίνο, αποδεικνύει ότι η βαριά βιομηχανία μπορεί να είναι συμβατή τόσο με το φυσικό περιβάλλον, όσο και με τις δραστηριότητες των τοπικών κοινοτήτων.

Συνολικά, η Energean Oil & Gas αποτελεί μία δυναμική εταιρεία στον χώρο της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου, η οποία δραστηριοποιείται με γνώμονα την δημιουργία προϊόντων υψηλής ποιότητας, την ασφάλεια των εργαζομένων της και των εγκαταστάσεων της, την υποστήριξη των τοπικών κοινωνιών και την προστασία του περιβάλλοντος.