Όλα τα μηχανικά συστήματα με τριβόμενα μέρη και κυρίως οι σύγχρονοι κινητήρες εσωτερικής καύσης, έχουν ανάγκη από λίπανση ώστε να αποφεύγεται η ραγδαία αύξηση της θερμοκρασίας και η φθορά. Στην Ελλάδα, η ELDON’S Α.Ε.Β.Ε έχει την πρωτοκαθεδρία στην παραγωγή λιπαντικών και συναφών προϊόντων, όπως γράσα (λιπαντικά λίπη) και γαλακτώματα. Με δύο μεγάλες βιομηχανικές εγκαταστάσεις παραγωγής στον ελλαδικό χώρο (Αθήνα και Άργος), η ELDON’S προσφέρει μια ιδιαίτερα μεγάλη ποικιλία διαφορετικών προϊόντων, κυρίως για χρήση σε οχήματα, αλλά και για τον ευρύτερο βιομηχανικό και ναυτιλιακό τομέα. Η δυναμικότητα των δύο προαναφερθέντων μονάδων αγγίζει τους 60.000 τόνους λιπαντικών ανά έτος, ενώ για τη διασφάλιση της υψηλής ποιότητας τους, το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό μεριμνά έτσι ώστε τα προϊόντα να ακολουθούν πάντα τις αυστηρότερες διεθνείς προδιαγραφές και η παραγωγή τους να είναι φιλική προς το περιβάλλον.

H ELDON’S έχει τη δυνατότητα να παράγει συμβατικά αλλά και συνθετικά λιπαντικά υψηλής ποιότητας, ενώ παράλληλα, έχοντας αναπτύξει σχέσεις συνεργασίας με την ANDEROL, διάσημη αμερικάνικη εταιρεία παραγωγής συνθετικών λιπαντικών, έχει κατοχυρώσει την αποκλειστική διανομή των προϊόντων της στην εγχώρια αγορά. Στο κομμάτι της λίπανσης των οχημάτων, η ELDON’S προσφέρει μια ευρεία ποικιλία προϊόντων για βενζινοκίνητα, αλλά και πετρελαιοκίνητα οχήματα, που περιλαμβάνουν μεγάλο φάσμα των κατά SAE κατηγοριοποιημένων λιπαντικών. Ακόμη, στο «οπλοστάσιο» της εταιρείας περιλαμβάνονται εξειδικευμένα λιπαντικά για αγροτικά μηχανήματα και εξωλέμβιες μηχανές, αλλά και ειδικά προϊόντα όπως υγρά φρένων και αντιπαγωτικά πρόσθετα για τις δυσχερείς καιρικές συνθήκες.

Ταυτόχρονα, προϊόντα της ELDON’S παρέχονται για βιομηχανική χρήση. Σε αυτά συγκαταλέγονται λιπαντικά για στροβιλομηχανές, εργαλειομηχανές (τόρνος, φρέζα κ.ά.), ψυκτικές μηχανές, αεριοστροβίλους, μετασχηματιστές, ακόμη και φαρμακευτικά παραφινέλαια. Φυσικά, τα λιπαντικά ναυτιλίας δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν από τη λίστα. Η ELDON’S διαθέτει την τεχνογνωσία για την παραγωγή λιπαντικών για θαλάσσιους κινητήρες diesel αλλά και υπολειμματικού καυσίμου, χαμηλής ή υψηλής περιεκτικότητας σε θείο. Τέλος, η εταιρεία δραστηριοποιείται και στην παραγωγή γράσων, δηλαδή ημιστερεών λιπαντικών με στεγανωτική ικανότητα, των οποίων η χρήση δεν περιορίζεται στα οχήματα, αλλά επεκτείνεται και στον βιομηχανικό τομέα.

Συνοψίζοντας, η ELDON’S αποτελεί μία από τις σημαντικότερες βιομηχανίες στο χώρο των πετροχημικών, τόσο σε ελληνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, αφού τα προϊόντα της εξάγονται σε διάφορες χώρες από Αμερική έως και Ασία. Το όνομά της αποτελεί εχέγγυο υψηλής ποιότητας και αξιοπιστίας για κάθε εφαρμογή που απαιτεί λίπανση.