Η Coral Α.Ε. αποτελεί διάδοχο της Shell , εταιρείας με παρουσία σχεδόν 100 ετών στην ελληνική αγορά (ίδρυση το 1926). Η μετονομασία ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του 2010, οπότε και πραγματοποιήθηκε η μεταβίβαση του συνόλου των μετοχών της Shell Hellas A.E. στη ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) Α.Ε. και έκτοτε η Coral αποτελεί θυγατρική της δεύτερης. Όραμά της είναι να κατέχει την πρωτιά στις εταιρείες πετρελαιοειδών και να αναπτύσσεται με αειφορικό τρόπο έχοντας ως προτεραιότητες την ασφάλεια, την προστασία του περιβάλλοντος και την απαρέγκλιτη τήρηση της σχετικής νομοθεσίας.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται κυρίως στο κομμάτι της διακίνησης και εμπορίας πετρελαιοειδών. Ελέγχοντας, υπό το σήμα της Shell, περί τα 700 πρατήρια στην Ελλάδα παρέχει στους πελάτες της καύσιμα με πρόσθετα που τα διαφοροποιούν από αυτά άλλων εταιρειών, όπως το Shell V Power με ελάχιστο αριθμό οκτανίου 97 και καθαριστικά πρόσθετα για την προστασία του κινητήρα. Παράλληλα, στα πρατήρια παρέχονται και τα υψηλής ποιότητας λιπαντικά Shell τόσο για επιβατηγά όσο και για επαγγελματικά οχήματα. Παράλληλα η Coral παρέχει τα προηγμένα καύσιμα του σύνθετου διυλιστηρίου της ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ σε συνεργαζόμενες βιομηχανίες, ενώ δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και η δραστηριοποίησή της στη διανομή χημικών προϊόντων όπως διαλύτες (υδρογοναθρακικοί), αλκοόλες, αρωματικά κ.ά., τα οποία η Coral παραλαμβάνει από διυλιστήρια παραγωγής χημικών και διαθέτει στους πελάτες της. Τέλος, η Coral έχει σημαντική παρουσία στο χώρο του ναυτιλιακού καυσίμου και λιπαντικού, αλλά και στη βιομηχανία της ασφάλτου και μονωτικών υλικών.

Παράλληλα, η Coral A.E. μέσω του παραρτήματός της, της Coral Gas, έχει διεισδύσει στην αγορά του υγραερίου (LPG), του ελαφρύτερου κλάσματος απόσταξης του αργού πετρελαίου, παρέχοντας καύσιμο υγραέριο για αποθήκευση σε δεξαμενές (κεντρική θέρμανση) και χρήση σε οχήματα. Επιπλέον, εμπορεύεται μικρούς αποθηκευτικούς χώρους αυτού, από καινοτόμες φιάλες FLV μέχρι μικρά φιαλίδια για χρήση σε γκαζάκια με διπλές βαλβίδες ασφαλείας. Πρόσφατα, η Coral, αντιλαμβανόμενη το άνοιγμα της αγοράς του φυσικού αερίου ακόμη και για οικιακούς καταναλωτές από τον Ιανουάριο του 2018, ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται να μπει δυναμικά και στη διακίνηση του συγκεκριμένου καυσίμου.

Η Coral καταλαμβάνει την πρώτη θέση πανελλαδικά στον τομέα της διακίνησης καυσίμου, έχοντας πάνω από 280 μόνιμους εργαζόμενους, με τους οποίους διατηρεί άριστες σχέσεις, 700 πρατήρια και μερίδιο αγοράς που ανέρχεται στο 20 %. Επίσης, εφαρμόζοντας ολοκληρωμένο σύστημα ποιοτικού και ποσοτικού ελέγχου του διακινούμενου καυσίμου με σύστημα εισροών- εκροών και διαρκείς ελέγχους από κινητά συνεργεία, η Coral εγγυάται υψηλή ποιότητα καυσίμων. Επιπροσθέτως, η σύγχρονη τεχνολογία του μοριακού ιχνηθέτη, που η συγκεκριμένη εταιρεία προσφέρει, αποκλείει κάθε ενδεχόμενο νοθείας.

Συνολικά, η Coral ως εταιρεία, διασφαλίζει και εγγυάται την πρόσβαση όλων των πολιτών στα κορυφαία καύσιμα προϊόντα της Motor Oil, μέσω ενός άριστου συστήματος διανομής σε όλο τον ελλαδικό χώρο.